Nieuws

Duurzaamheidslessen Gemeente Zaltbommel

Duurzaamheidslessen Gemeente Zaltbommel

Duurzaamheidslessen gemeente Zaltbommel
De gemeente Zaltbommel heeft gratis Duurzaamheidslessen aangeboden aan de groepen 5 en 6 van de basisscholen. De les bestaat uit verschillende opdrachten zoals: duurzaam boodschappen doen, zwerfafval scheiden, fossiele brandstoffen, energie opwekken en nog meer.
Er zijn 9 groepen die gebruik hebben gemaakt van dit mooie aanbod. Een reactie van een leerkracht: “Bedankt voor de ontzettend leuke gastles deze ochtend. De kinderen vonden het erg interessant en gaven aan dat ze alle opdrachten leuk en leerzaam vonden”.

Lees meer
Wij zoeken gidsen

Wij zoeken gidsen

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren zoekt gidsen
Bezoekerscentrum De Grote Rivieren organiseert excursies en struintochten in het rivierengebied, voor de basisschoolleerlingen van de Bommelerwaard. Zowel langs de Maas als langs de Waal wordt deze leerzame buitenactiviteit aangeboden. De basisscholen in het gebied maken hier regelmatig gebruik van.
Het uitgangspunt voor de struintochten is het ontstaan van het rivierkleigebied waarin we wonen. De struintocht is bedoeld voor leerlingen vanaf groep 5 en vindt vooral plaats in de Gamerse waard, de Breemwaard tussen Zuilichem en Nieuwaal en de Hurnse Kil.
Momenteel zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om op vrijwillige basis samen met een groepje kinderen (dit kan variëren van 6 tot 12 kinderen) in de uiterwaarden te wandelen. Vanuit het bezoekerscentrum te Heerewaarden wordt voor belangstellenden een korte cursus aangeboden.
De belangrijkste voorwaarde is het leuk te vinden met een groepje kinderen de natuur langs de rivier in te trekken. In spel- en opdrachtvorm nemen de kinderen op een plezierige manier kennis van de planten en dierenwereld die daar zichtbaar is. De nadruk ligt daarbij op beleving. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van loepjes, herkenningskaarten, grondboren en schepnetjes. Er wordt aandacht gegeven aan de zintuiglijke waarnemingen zoals zien, ruiken, proeven en voelen. De struintochten duren anderhalf tot twee uur.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met het bezoekerscentrum te Heerewaarden.
Telefoonnummer: 0487-572831 (Angela van Mourik) of 06-18398003 (Maria de Bijl) via e-mail: educatie@bcdegrotetivieren.nl

Lees meer
Zoom: Light on small foto challenge

Zoom: Light on small foto challenge

Zoom: Light on small foto challenge?
Doe jij mee aan de Zoom foto challenge? Met de Zoom: Light on Small foto challenge ga je als klas aan de slag met een creatief lespakket waarbij je de natuur op microniveau bekijkt.
Kom op een nieuwe manier in contact met de natuur én maak hierbij kans op NIKON verrekijkers voor jouw school!
Deze challenge inspireert om aan de slag te gaan met de natuur in het klein. Want er krioelen allerlei beestjes, bacteriën en schimmels in de bodem die een essentieel onderdeel vormen van ons ecosysteem. De challenge is voor de eerste en tweede klas van middelbare scholen en groep 7 en 8 van de basisscholen.
Start- en einddatum van de foto challenge zijn:
Startdatum: 1 maart
Einddatum: 31 mei
Voor meer informatie neem contact met ons op!

Lees meer
Ouderwets opscheppen

Ouderwets opscheppen

OUDERWETS OPSCHEPPEN

Om de winter even gezellig te onderbreken wordt er weer een “Ouderwets Opscheppen” georganiseerd in het Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden. Dit vindt plaats op zaterdag 3 februari a.s. vanaf 16.30 uur. We serveren die dag heerlijke, ouderwetse gerechten, door een aantal vrijwilligers gekookt. Denk aan: rode kool met gehaktballen, hutspot met spek, boerenkool met worst maar ook erwtensoep, chili con carne en een stoofpotje staan op het menu.
Een maaltijd kost slechts € 15,00 p.p. Voor dit bedrag kunt u kiezen uit heerlijke ouderwetse gerechten en een toetje.
Wilt u er zeker van zijn dat we voldoende hebben?
Reserveer dan vóór 26 januari 2024 via beheer@bcdegroterivieren.nl of via 06-36126745
Zet zaterdag 3 februari dus in uw agenda en kom gezellig Ouderwets Opscheppen!

Lees meer

Agenda 2023/2024 Bezoekerscentrum Heerewaarden

Agenda 2023/2024 Bezoekerscentrum Heerewaarden

Datum Activiteit Geschikt voor Bijzonderheden

06-12-2023 Open eettafel Alle leeftijden Entree 6,- euro
Aanmelden bij Ali Wiegman 06-52246343

03-01-2024 Open eettafel Alle leeftijden Entree 6,- euro
Aanmelden bij Ali Wiegman 06-52246343

20-01-2024 Bingo Groep 3 t/m 6 Entree 5,- euro
Aanmelden bij Debby 06-24140531
23-01-2024 IVN Roofvogel en uilen presentatie Alle leeftijden Entree 5,- euro
Aanmelden bij Loesjean
Maart 2024 Dorpswandeling Alle leeftijden Entree 5,- euro
Aanmelden Loesjean

Lees meer
Roofvogel en Uilen presentatie

Roofvogel en Uilen presentatie

Op 23 januari 2024 van 19:00 tot 21:30 uur komt IVN (Instituut voor natuur-educatie en duurzaamheid) aan de hand van een diapresentatie vertellen over de roofvogels en uilen bij ons uit de regio.
De entree bedraagt 5 euro.
Koffie of thee zijn gratis

Lees meer