Wandelen

Wij bieden o.a.

Contactinfo

0487 - 57 28 31

Langestraat 38
6624 AB Heerewaarden

De omgeving van Bezoekerscentrum De Grote Rivieren is een schitterend wandelgebied waar wandelaars volop genieten van natuur, rivieren, dijken, uiterwaarden en historie.

Wilt u wandelen in Heerewaarden of omgeving? Vraag bij de balie van het Bezoekerscentrum om de mogelijkheden voor wandelroutes vanaf 5 kilometer. 

Struinen langs de Waal
Neem voor een flinke wandeltocht de struinroute langs de Waal waarbij u gebruik maakt van (voet)veerdiensten over de Waal. Deze struinroutes gaan door kruiden- en bloemrijke uiterwaarden, over grasrijke paden, rivierduinen en zandstranden. Beleef de rivier van dichtbij! De routes worden aangegeven met herkenbare bordjes.
De tochten variëren in lengte van 20 tot 42 kilometer. Klik hier voor  vijf mooie tochten in het rivierengebied.

Zwerfvuil routes
Wilt u het wandelen combineren met een goede daad? Leen dan bij het centrum een pakket met prikstokken, vuilniszak en wandelroute. Tijdens het wandelen, verzamelt u zwerfvuil en draagt u een steentje bij aan een schone leefomgeving.

Klompenpaden
In de omgeving van Bezoekerscentrum De Grote Rivieren zijn diverse klompenpaden te bewandelen. Een klompenpad is een kleinschalige, rustige wandeling door boerenland, een combinatie van cultuur en natuur. Op www.klompenpaden.nl staan de routes en regels die gelden op klompenpaden.

Zaltbommel – Heerewaarden
Een mooie route is die van Zaltbommel naar Heerewaarden. In Zaltbommel start de tocht bij het treinstation. Op het eindpunt in Heerewaarden neemt u de bus terug naar Zaltbommel.

Meer wandelroutes in het rivierengebied en tips voor overnachten, eetgelegenheden en activiteiten in de omgeving staan op:

wandelen in rivierenland

rivierenland

 

Bezoekerscentrum
Bezoekerscentrum De Grote Rivieren is het ideale start- en/of eindpunt van uw wandeltocht. Bij het centrum is voldoende parkeergelegenheid, ook kunt u bij het centrum terecht voor koffie, thee, verfrissende consumptie en wat lekkers. Bekijk de openingstijden