Bezoekerscentrum De Grote Rivieren zoekt gidsen

Nationale buitenlesdag

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren zoekt gidsen

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren organiseert excursies en struintochten in het rivierengebied, voor de basisschoolleerlingen van de Bommelerwaard. Zowel langs de Maas als langs de Waal wordt deze leerzame buitenactiviteit aangeboden.  De basisscholen in het gebied maken hier regelmatig gebruik van.

Het uitgangspunt voor de struintochten is het ontstaan van het rivierkleigebied waarin we wonen. De struintocht is bedoeld voor leerlingen vanaf groep 5 en vindt vooral plaats in de Gamerse waard, de Breemwaard tussen Zuilichem en Nieuwaal en de Hurnse Kil.

Momenteel zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om op vrijwillige basis samen met een groepje kinderen (dit kan variëren van 6 tot 12 kinderen) in de uiterwaarden te wandelen. Vanuit het bezoekerscentrum te Heerewaarden wordt voor belangstellenden een korte cursus aangeboden.

De belangrijkste voorwaarde is het leuk te vinden met een groepje kinderen de natuur langs de rivier in te trekken. In spel- en opdrachtvorm nemen de kinderen op een plezierige manier kennis van de planten en dierenwereld die daar zichtbaar is. De nadruk ligt daarbij op beleving. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van loepjes, herkenningskaarten, grondboren en schepnetjes. Er wordt aandacht gegeven aan de zintuiglijke waarnemingen zoals zien, ruiken, proeven en voelen. De struintochten duren anderhalf tot twee uur.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met het bezoekerscentrum te Heerewaarden.

Telefoonnummer:  0487-572831 (Angela van Mourik) of 06-18398003 (Maria de Bijl)                                                                        

via e-mail: educatie@bcdegrotetivieren.nl