Bezoekerscentrum De Grote Rivieren 3 mei 2022 open voor leerkrachten

NME De Grote Rivieren opent op dinsdag 3 mei 2022  de deuren voor leerkrachten van het basisonderwijs!!

Wij nodigen alle leerkrachten (met hun gezin) van het basisonderwijs in de gemeente West Maas en Waal, Zaltbommel en Maasdriel uit op dinsdag 3 mei tussen 10.00 en 14.00 uur. Wij willen graag ons aanbod met jullie delen.  Leskisten, excursies, materialen en natuurlijk ons klimaat- en waterlab kunnen bekeken worden en daar geven wij graag uitleg bij!

In een klimaattunnel wordt de klimaatontwikkeling voelbaar, zichtbaar en hoorbaar gemaakt. Daarnaast is te zien hoe wij allen zelf een steentje kunnen bijdragen. Na ons de zondvloed….?? toont ook de plannen van Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland voor dijkverbetering en ruimte voor de rivier.

In een echte proefopstelling kunnen de kinderen hier allerlei ontdekkingen doen aan water in al haar facetten. Wat is het verschil tussen dood en levend water? Hoe maak je rioolwater weer schoon? Ooit door een microscoop naar water gekeken? Waarom kunnen sommigen waterdiertjes over het water lopen? Onderzoek de werking van CO2 in de atmosfeer. Waarom zorgt het smeltende ijs van de Noordpool niet voor stijging van de zeespiegel en dat van de zuidpool wél?