NME

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren ondersteunt de Natuur- en Milieu-Educatie (NME) op de basisscholen voor de gemeenten:

 

  
Gemeente Maasdriel Gemeente West Maas en Waal Gemeente Zaltbommel

 

Ook scholen uit andere gemeenten of andere organisaties (zoals BSO en kinderopvang ) kunnen activiteiten afnemen. Neem hiervoor contact op via e-mail educatie@bcdegroterivieren.nl. Van leskist tot excursie en van materiaalzending tot ontdekset. Alles kan met NME!

 

Ik hoor…. en ik vergeet
Ik zie…. en ik onthoud
Ik doe…. en ik begrijp

Confucius: (551-478 v. Chr.)

 

Nieuwsbrieven

Regelmatig worden nieuwsbrieven via email verstuurd naar contactpersonen bij scholen. Onder het kopje Scholen –> NME Nieuws vindt u de nieuwsitems uit de nieuwsbrieven. 

 

NME Rivierenland

NME Rivierenland is een samenwerkingsverband van vier lokale NME centra: Bezoekerscentrum De Grote Rivieren, NME Culemborg, NME Betuwe en NME Tiel. Deze vier centra zetten zich in voor iedereen die Natuur en Milieu Educatie in het Rivierenland een warm hart toedraagt. Nadere informatie: www.nmerivierenland.nl.   

 

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren zoekt gidsen

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren organiseert excursies en struintochten in het rivierengebied, voor de basisschoolleerlingen van de Bommelerwaard. Zowel langs de Maas als langs de Waal wordt deze leerzame buitenactiviteit aangeboden.  De basisscholen in het gebied maken hier regelmatig gebruik van.

Het uitgangspunt voor de struintochten is het ontstaan van het rivierkleigebied waarin we wonen. De struintocht is bedoeld voor leerlingen vanaf groep 5 en vindt vooral plaats in de Gamerse waard, de Breemwaard tussen Zuilichem en Nieuwaal en de Hurnse Kil.

Momenteel zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om op vrijwillige basis samen met een groepje kinderen (dit kan variëren van 6 tot 12 kinderen) in de uiterwaarden te wandelen. Vanuit het bezoekerscentrum te Heerewaarden wordt voor belangstellenden een korte cursus aangeboden.

De belangrijkste voorwaarde is het leuk te vinden met een groepje kinderen de natuur langs de rivier in te trekken. In spel- en opdrachtvorm nemen de kinderen op een plezierige manier kennis van de planten en dierenwereld die daar zichtbaar is. De nadruk ligt daarbij op beleving. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van loepjes, herkenningskaarten, grondboren en schepnetjes. Er wordt aandacht gegeven aan de zintuiglijke waarnemingen zoals zien, ruiken, proeven en voelen. De struintochten duren anderhalf tot twee uur.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met het bezoekerscentrum te Heerewaarden.

Telefoonnummer:  0487-572831 (Angela van Mourik) of 06-18398003 (Maria de Bijl)                                                                        

via e-mail: educatie@bcdegrotetivieren.nl